tiistai 27. elokuuta 2013

Mielipide

Kouluruoka on aina ollut esillä oleva puheenaihe. Siitä ollaan montaa eri mieltä. Useimmiten kouluruuasta ollaan sitä mieltä, että se ei ole hyvää. Ainakin jos kysytään itse oppilailta.

Mielipiteeni kouluruuasta on muuttunut vuosien aikana. Tämä johtuu mielestäni siitä, että mitä enemmän tulee ikää, sen enemmän oppii arvostamaan ruokaa ja pitämään eri ruoista. Jos taas asiaa kysyttäisiin esimerkiksi opettajilta, heiltä luultavasti tulisi enimmäkseen positiivista kommenttia.

Kouluruuasta ei mielestäni pitäisi valittaa, varsinkaan täällä Suomessa jossa se kuitenkin on ilmaista. Monissa maissa näin ei ole.Sitä paitsi kouluruoka on mielestäni hyvää eikä minulla ole siitä negatiivista sanomista.

2 kommenttia:

  1. Mielestäni tekstisi teesi on kouluruoka. Mielipiteesi koulu ruoka on positiivinen eikä sinulla ole siihen mitään vastaan sanottavaa. Teesi on selkeästi esillä.

    Perustelu on hyvä ja se on totta, koska täällä se on ilmaista niin meidän ei pitäisi moittia kouluruokaa.

    Suosikkivirkkeeni on "Kouluruuasta ei mielestäni pitäisi valittaa, varsinkaan täällä Suomessa jossa se kuitenkin on ilmaista.".

    Mikä oli mielipiteesi kouluruoasta vuosia sitten? Onko Mielipide kovinkin erilainen?

    Teksti on hyvä, siinä tulee ilmi mielipiteesi ja kantasi kouluruokaan. HYVÄ (lyhyt ja ytimekäs)

    Miika

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä Miikan kanssa siitä, että oma kantasi tulee selkeästi ilmi (kouluruoka on tarpeeksi hyvää), ja esität perusteluksi sen, että se on syöjilleen maksutonta.

    Jotta teksti olisi varsinainen mielipidekirjoitus, sen pitäisi olla melko paljon laajempi. Aloitus voisi sisältää vaikkapa kuvailua ja perusteluita saisi olla enemmän kuin yksi. Tällaisenaan teksti on pikemminkin kommentti kuin mp-kirjoitus.

    Tekstissäsi pitäisi myös olla lukemaan houkutteleva otsikko.

    VastaaPoista