sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Elokuva-arvostelu

Kirottu on vuonna 2013 valmistunut kauhuelokuva. Sen on ohjannut James Wan ja pääosissa nähdään muun muassa Vera Farmiga, Patrick Wilson sekä Lili Taylor. Elokuva perustuu tositapahtumiin, mikä tekee siitä entistä pelottavamman.

Yliluonnollisia ilmiöitä tutkivat Ed ja Lorraine Warrein pyydetään apuun, kun maatalossa asuvaa perhettä alkaa vainota synkkä ja pahansuopa olento. Kun he joutuvat vastakkain tämän demonisen hengen kanssa, he huomaavat, että ovat joutuneet tekemisiin uransa kammottavimman olennon kanssa. Elokuva perustuu heidän kokemuksiinsa, mikä tekee elokuvasta toden tuntuisen ja saa katsojan miettimään, voiko tällaista oikeasti tapahtua.

Elokuvassa on melko kliseinen juoni. Yliluonnollinen olento ottaa vallan jostain henkilöstä ja elokuvan aikana seurataan tämän muuttumista aivan toiseksi henkilöksi. Lopuksi paha henki manataan pois ja kaikki on taas hyvin. Monessa elokuvassa on tämä samantapainen juoni, mutta silti pidän tällaisista. Tämä on kaiken lisäksi tositapahtumiin perustuva, mikä tekee tästä mielenkiintoista katsottavaa. Toisaalta lause "perustuu tositapahtumiin" laittaa miettimään, kuinka paljon elokuvassa on sitä "totta". Toki tätäkin elokuvaa on luultavasti liioiteltu.

Kaiken kaikkiaan elokuva oli mielestäni hyvä, ja 1 tunti ja 51 minuuttia oli sopiva mitta elokuvalle. Elokuvassa on pelottava ja jännittävä juoni, ja on varmasti jokaisen kauhuleffoista pitävän mieleen.

2 kommenttia:

  1. Hyvä arvostelu, saa elokuvasta kiinni muttet kerro juonipaljastuksia. Ei liian pitkä ja jaksaa lukea helposti loppuun asti. Asiallista kieltä tai siis kirjakieltä.

    VastaaPoista
  2. Tekstisi oli mielestäni kiinnostava, koska yliluonnolliset asiat ovat kiinnostavia!

    VastaaPoista